Vänern Rundt
Foto: Thomas Lomborg

Klik på billederne
for at se dem i stort format


Fredag den 23. august 2019 gik turen mod Sverige, hvor vi havde muligheden for at køre Vänern rundt (507 km) sammen med BMW MC klubben. Peter Themsen havde booket en dejlig hyggelig 4 mands hytte, men pga. ryg problemer, måtte han desværre melde afbrud. Kasper Kock var den heldig at kunne træde ind i stedet for Peter. Jeg selv valgte at køre via Øresundsbroen, og ad landevejene der op, 553 km blev det til. De 3 andre - Rolf Ravnskov, Peter Kragh og Kasper Kock tog færgen fra Helsingør. Kl 20.30 ankom færge holdet. Jeg selv ankom kl 19. Resten af aften gik med røverhistorier og en enkelt kold. God nat.

Lørdagen startede kl. 06.30. Bad og en kop kaffe brygget på Rolfs primus. Kl. 07.30 var der afgang, hvor vi satte kurs mod mødestedet - vi ankom som nogle af de første. Ikke lang tid efter tog det til, her i blandt Henrik fra Jylland, og da vi satte kursen mod dagens udfordring - de 507 km - var vi nået op på 44 Bimser, et par japaner og en KRM. Turen var perfekt planlagt med de fedeste veje, masser af bakker og sving, ja som svensken sagde, i Danmark kaldes det for en rutchebane tur. Pauser indlagt perfekt ved maks. hver 80 km. Vejret kunne man heller ikke sætte en finger på, sol og 23 grader. Frokosten blev indtaget i en golf klub, hvor der var Buffet til 135 svenske. 11 1/2time efter stod vi igen på den selvsamme tank station og kunne påføre tasken et Vänern rundt mærke - tilbage til hytten, og så afsted til Resortets restaurant, hvor det var tid til velfortjent aftensmad og en stor San Miguel fad, en lille røverhistorie og så godnat.

Søndag morgen - bad, kaffe, og check ud. Noget diset og en tung dug fik mine tanker ledt hen på, om det mon var tid til at trække regn banditten på? Men nej, det går nok. Vi kørte i samlet flok til Troldhätten - det tog 20 minutter, og nu stod vi så med blå himmel og høj sol. Vi ville se de populære sluser og vandfald. De var dog lukket den dag, men et fantastisk sted, og som alt andet her i Sverige, en fantastisk natur (der er en tur på tegnebrættet til 2020, hvor vi skal se sluserne blive åbnet "399000ltr vand i sek"og et besøg hos Tourtech). Herfra sagde vi pænt farvel til Kasper, som tog en lille rundtur i den svenske skærgård inden han landede i DK igen ved en 18 tiden. Vi andre, afsted på E45, med pause på en motorvejscafe, hvor vi fik morgenmad, med den bedste udsigt til et blik stille vandhul, kun forstyrret af en båd, der skar sig stille og roligt igennem vandet. Videre ad E45 til et sidste pit stop, hvor cyklerne fik lidt at spise og vi fik lidt at drikke. Herfra satte Rolf og Peter kursen mod Helsingborg, og jeg mod Øresundsbroen. Kl. 14.30 vel ankommet hjem på adressen. Alt i alt en helt perfekt weekend.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 

 
BMW MC Klub Danmark     Medlem Kontakt
         
 
BMW Race Marshall
 
Ansvar
Cookies
Ophavsret
Privatlivspolitik
Log ind og få fuld funktionalitet ...
Log ind
Glemt adgangskode?
 
 Formanden
 Kassereren
 Medlemsbladet KI
 Webmaster
 
 22 10 11 35
 Kim Pedersen, formand
         
 
Adgang for medlemmer
 
Udfyld medlemsnummer og adgangkode

Glemt adgangskode?

 
Glemt adgangskode
 
Udfyld dit medlemsnummer,
så sender vi din adgangskode.
 
Glemt adgangskode